Tratamente estetice cu Acid Hialuronic si Botox

Injectarea cu Acid Hialuronic

Marirea buzelor cu acid hialuronicMedicii folosesc metoda injectării cu acid hialuronic pentru tratamentul ridurilor sau corectarea expresiilor feței datorate procesului de imbătânire.

Acidul hialuronic a fost descoperit în anul 1934, este un compus principal al organismului nostru, având rolul de a reține apa în țesutul conjunctiv, piele și organe fiind un compus al colagenului.

Procesul de îmbatranire are legatură cu deficiența acidului hialuronic din organism.

Ce este acidul hialuronic?

În ultima perioadă există un interes sporit în utilizarea acidului hialuronic pentru a preveni efectele îmbătrânirii . De fapt, acidul hialuronic a fost promovat ca un ” izvor al tinereții”.

Acidul hialuronic este un complex de zaharuri care este prezent in organismul nostru, cu rol în retinerea apei, astfel conferând volum suprafetei pielii.

Combinatia de acid hialuronic, colagen si elastina ofera pielii volum și elasticitate.

Aproximativ 50% din totalul de acid hialuronic pe care îl avem în organism este prezent atât în stratul adânc al dermei cât și în straturile superioare.

Datorită factorilor externi (expunerea îndelungată la raze ultraviolete și la mediul poluant), celulele își pierd abilitatea de a produce acid hialuronic, astfel pielea începe să îmbătrânească.

Zonele care se tratează cel mai des folosind acid hialuronic sunt: buzele, pomeții, ridurile periorale, ridurile glabelare (între sprancene) și șanțurile nasolabile.

Fiind o procedură foarte ușoară, nedureroasă și rapidă, pacientul își poate relua activitățile zilnice imediat după injectare.

Efectele post-injectare sunt imediat vizibile, iar rezultatele maxime se vor observa la o saptamână sau două, în funcție de tenul fiecăruia.

Care este remanența acidului hialuronic?

Factorii care influențează remanența substantelor injectate, sunt vârsta persoanei, tipul de ten, stilul de viață pe care il are, zona injectată și activitatea musculară locală.

La majoritatea persoanelor rezultatele se mențin un timp de 8-12 luni.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale injectării cu acid hialuronic este ca odată injectat acidul hialuronic va stimula producția proprie de colagen.

Datorită acestui motiv, injectarea repetată va avea ca efect reîntinerirea pielii pe termen lung.

Tratamentul  cu Botox

Tratamentul cu Botox este soluția rapidă și sigură pentru îndepărtarea ridurilor de expresie pentru a estompa și elimina ridurile de la ochi, frunte și zona gâtului.

Substanța acționează prin blocarea impulsurilor de la nervi catre mușchi. Mușchiul injectat nu se mai poate contracta, determinând relaxarea ridurilor.

Cu toate acestea, Botoxul nu este un panaceu universal. Ridurile cauzate de arsurile solare sau de gravitație (flascitatea pielii după scădere bruscă a greutății) nu răspund la Botox.Botoxul acționează doar pe ridurile cauzate de contracția mușchilor subiacenți.

Procedura: toxina botulinica este injectată cu un ac fin la nivelul unor mușchi specifici. Majoritatea persoanelor prezintă doar un disconfort minor. Procedura durează numai câteva minute și nu necesită anestezie. Cu toate acestea, efectele se văd dupa trei pana la șapte zile.