Cum au aparut unghiile false din gel si din acryl?

Cel care a inventat unghiile false (in anul 1954) este un medic stomatolog american, pe nume Fred Slack. Dupa ce i s-a rupt o unghie, el si-a realizat una din acryl, material folosit frecvent in stomatologie si a observat nu numai ca unghia parea naturala, dar si ca a disparut durerea. Asa a ajuns sa patenteze compozitia din acryl pentru aplicarea unghiilor false Patti Nails drept inventia sa.

In urmatorii ani, tot in SUA, a aparut gelul pentru unghii artificiale, care a devenit foarte popular, pentru ca se putea aplica usor acasa si nu necesita prezenta unui specialist. Gelul este mai util in cazul unghiilor mai scurte, iar acryl-ul este recomandat pentru femeile care prefera unghii mai lungi si au o viata activa.

Unghiile din acryl au aparut in anii 1954, in SUA. Totul se datoreaza lui Fred Slack, un medic stomatolog.

Daca va intrebati: “Ce material distruge unghia?”, pot spune ca nici unul dintre ele. Unghia se poate deteriora numai din cauza pilei. De cele mai multe ori este responsabila de lucrul acesta persona care face manichiura. Daca foloseste o pila dura, sau lucreaza incorect, unghiile vor avea de suferit. Sunt cazuri cand gelul sau acryl-ul provoaca alergie clientei sau manichiuristei; acest lucru se intampla doar daca materialele sunt neprofesionale, de o calitate proasta. In mod normal, produsele de calitate trebuie sa contina UV filtru, pentru ca unghiile sa nu se ingalbeneasca. Care sunt principalele formate de unghii false? Principalele formate sunt: patrat clasic, oval clasic,migdala, pipe si stiletto. Spre exemplu, unghiile stiletto (ascutite) au aparut in Ucraina, unde se poarta foarte mult. În țările europene se poartă mai mult formatele clasice (patrat, oval).

AVANTAJELE UNGHIILOR ARTIFICIALE

– Ofera o larga varietate de culori

– Pot avea forme pe gustul fiecareia

– Se rup mai greu decat unghiile naturale

– Previn rosul unghiilor – Sunt mai elastice si mai durabile

– Oja rezista mult mai mult